« Ett nytt år | Startsidan | Bakdörr »

januari 01, 2004

Nyårsfirande

Jag läser tidningarna på nätet i dag. Jag kan aldrig sluta att förundras över rubrikerna efter varje storhelg. Hur många av tragedier och olyckor skulle kunna undvikas om folk höll sig nyktra och odrogade?

Hur kan unga människor ge sig på en 60-årig busschaufför? Vad hade tanten gjort för att förtjäna detta? Jag såg att en Tiger blev mördad under nyåret. Jag måste kolla med min mor om det är någon släkting till mig. Oavsett namnet så är det en tragedi att ett liv släcks i förtid. Hur många har förövrigt blivit misshandlade i natt, både kvinnor och män? Hur många barn har bevittnat dessa brott och fått skador i sina själar för livet?

Nej, mina funderingar om tända ljus står sig slätt och ter sig ganska meningslösa i skenet av detta ovan.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger januari 1, 2004 12:59 EM

Kommentarer

Nyårsfirande är för amatörer brukar jag säga :). Jag har aldrig fattat vitsen med att fira nyår.

Synd om din kisse Jontas som skrämdes av raketerna.

Ja, det är många som inte firar ett nytt år då de vet att det inte med all sannolikhet kommer att innebära ett nytt bättre.

Annica

Postat av: Annica januari 1, 2004 05:05 EM

När alla nyårsraketer skrämde min kisse tänkte jag själv på alla de vi inte tar med oss in i det nya året. På de som fallit ifrån. Jag förstår nog inte riktigt vad det är som är så festligt med nyårsfirande.

Postat av: Jontas januari 1, 2004 02:54 EM

Tror verkligen dagens människor på denna saga om ett bättre år i framtiden? Hitintills så har det ju bara gått neråt inom det mesta på denna planet. Eller lever dom i den tiden då alla trodde på troll ,häxor och andra mystifika varelser? Kan låta både negativt och pessimistiskt. Men det är ju dagens sanning. Dom flesta är livrädda att se sanningen i vitögat.

Nu till något helt annat. Läste om 3 killar från Tyskland som handlade för 130.000 Euro på nätet via stulna kort. Allt dom handlade gjordes på några timmar. Det var hus, bilar, flygplan mm. Efter 6 veckor blev dom gripna. Deras svar på varför dom gjorde detta var "vi hade inget att göra". Kan mycket av dagens vanliga elände i samhället, särskillt då sådana saker ungdomar ställer till med, ha något med detta att göra? Typ vi hade långtråkigt eller inget att göra?

Postat av: Claes januari 1, 2004 02:34 EM