« Vit Jul | Startsidan | Vintersolstånd »

december 21, 2003

Dagdröm

Nalle kom och satte sig framför mig. Jag minns att jag såg hans ansikte så tydligt. Jag tog bägge mina händer och formade dem runt hans ansikte. Jag förstod att han ville gå ut. Jag såg Smulan i ögonvrån och bestämde mig för att ta ut Nalle först på promenad och sedan skulle jag ta en längre sväng med henne.

– Såklart lilla gubben ska vi gå ut, sade jag ömt och med värme i rösten och kramade om honom.

Nalle
Nalle
Smulan
Smulan

Bilden av Nalle tonade bort. Jag vaknade ur min slummer och nästan skrek rakt ut:

– Man kan väl inte gå ut med någon som är död?

Sedan var det något som brast inom mig. Tårarna bara sprutade fram. Minnena sköljde över mig. Det är snart två år sedan han dog. Ändå finns han kvar i mitt hjärta. Smulan har inte alls varit död lika länge. Men hon är blekare i mina drömmar. Än så länge.

// Annica Tiger

Postat av Annica Tiger december 21, 2003 02:15 EM

Kommentarer

Jag tror inte att sorg eller saknad är könsbundet. Kanske att vi kvinnor kan visa det mer öppet? Det är inte ofta en man gråter sägs det. Men jag tror att många gör så inombords. Det är synd för gråten behöver komma ut, oavsett om man är barn, kvinna eller man.

Annica

Postat av: Annica december 21, 2003 06:19 EM

Nötter finns det gott om, *suck*

Nalle sitter där, precis som ett barn, i hjärtat och i hjärnan. Vet du att jag kan än i dag känna sådan oerhörd sorg över Cheeta (schimpansen) och det var många år sedan nu. Saknar även våra andra både fyrbenta, bevingade och övriga medllemmar. Fast om jag skall vara ärlig går ormarna bort, dom saknar jag inte även om dom var fina att titta på :)

På tal om ingenting så tänkte KA vila och Mannfred sitter nu och putsar honom i ansiktet och det går inte att förena de tu men försöka duger.

Det gick bra att köra till Sigtuna och vackert vitt var det och är det.

//Carina

Postat av: Carina december 21, 2003 04:29 EM

Är det inte lite fånigt att sörja en hund så där? De dör och det är naturligt. Typiskt tjejer att lägga energi på sånnt.

Anders

Postat av: Anders december 21, 2003 04:12 EM