*

Indrag och marginaler kan göras enkelt via Style Sheets, kika är! Dock stödjer inte alla browsers Style sheets än så det kan vara idé att använda någon av tabell-metoderna nedan.

Indrag med en en-cellstabell.
Du kan göra en en-cells tabell. Ange i table hur bred tabellen ska vara minus indraget med width=pixels eller procent och högerjustera sedan hela tabellen. Vill du ha 10% indrag anger du <table="90%" align=right>. Du högerjusterar alltså hela tabellen. Men GLÖM inte att avsluta med
<br clear=all>. Om inte så lär du märka vad som händer. ;-) OBS. Fungerar ej på äldre web-läsare.
Koden för detta indrag ser ut så här.

<table width="90%" align=right>
<tr>
<td>Här skriver du texten som ska dras in.</td>
</tr>
</table>
<br clear=all>

Indrag från båda sidor? Centrera en en-cellstabell.

<div align=center>
<table width="75%">
<tr>
<td>Din text</td>
</tr>
</table>
</div>

  Du kan göra en två-cells tabell och ange width=önskad siffra i pixels i vänstra cellen. Fyll densamma med &#160; så cellen inte faller ihop. Sedan skriver du din text i högra cellen.

<table>
<tr>
<td width=100>&#160;</td>
<td>Din text som ska dras in</td>
</tr>
</table>

Ett annat sätt att göra ett indrag kan vara att lägga en 1-pixels transparent gif-bild där du vill ha ett litet indrag, du styr bredd och höjd via width och height. Detta är väl enda gången man undantagsvis ska manipulera med en bilds ursprungliga mått. Kanske inte lika snyggt vid inladdningen, men valet är ditt. Du ser exempel på sådan här bredvid. Jag har länkat bilden så att du ska se den, samt vid behov högerklicka på den för att kunna ladda ned den till din hårddisk. Vanligtvis länkar man den ej så den kommer inte att synas som den gör här bara för att visa er. Det finns ingen anledning att länka den så som jag gjort.

*