Rida på kamel
Det var lite skumpigt att rida på kamel.

Kamel
Kameler är ganska coola.

Simma med delfiner
Att kela med en delfin är inget man gör varje dag. Fast jag tyckte synd om dessa tre delfiner, instängda i en ganska liten pool. Intet jämfört med de utrymmen delfinerna har på Kolmården.

Utmärkt
Märkt. Vem vill se ut som en rik turist? Den gick inte att ta av.

Utsikt
Helt okey utsikt. På morgon kunde jag se solen gå upp och lyssna på hundarnas skall. Vilda hundar syntes aldrig på dagarna. En dam som bor därnere berättade att de lägger ut förgiftat bete till hundarna och att en av hennes tama hundar dött, på grund av att hunden av misstag åt av det. Så löser de sina problem med lösspringande hundar. De tänker inte på att andra än de stryker åt. Från hotellfönstret såg jag flera morgnar ett djur som såg ut som en räv, fast lite magrare och längre öron. De riskerar också att utrotas.

Beduindans
Beduindans. Snurrigt värre.

Bilskylt
Ser ut som det står egoist?

Varning på ciggpaketen
Socialstyrelsen varnar även på cigaretter i Egypten :).

Dyk
De förbereder sig för ett dyk.

Pooler
Hotellet hade många pooler, jag badade inte i en enda utan föredrog att ligga nere vid havet, de dagar jag inte gjorde något speciellt. Där var det ingen trängsel.

Dream Beach Resort
Omgivningarna var fina på hotellet.

5 LE
Fem LE, jag lärde mig snabbt att inte titta på siffran på sedeln utan vad det stod vad det var, pounds eller piastres.

Piastres
Får du en sådan här sedel tillbaka, så se upp. Många turister växlar 100-pundssedlar och luras och får en sådan här tillbaka, värd knappt pappret det är tryckt på.

Födelsedagstårta
På kvällen när jag fyllde år kom denna tårta upp på hotellrummet. Jag bara garvade. Jag tog en bit och resten smög jag ut och slängde i soporna. Den fick ju inte ens plats i det pyttelilla kylskåpet.

Vuxendagis
Vuxendagis. Att ha aktiviteter för barnen är väl okey, men mycket på hotellet var av karaktären vuxendagis. Jag deltog inte i något, jag höll mig borta från den delen av hotellet.

Utsikt för en del
Alla hotell har inte lika fin utsikt. Så här ser det ut får många. Hela turistorten består av sand, sten och så hotellbyggen.

Magdans
Kul finish, att försöka lära killa att dansa magdans. Det var riktigt roligt.

Mager kattunge
En mager kattunge. Jag riktigt led när jag såg den.

Palestinasjal
Vår trevliga chaufför till det blå hålet. Jag bad om tillåtelse att ta bilden och han vet om att den kommer att ligga på nätet. Han sa, skriv bara chauffören och så Blue Hole.

Minnestavlar
Några av de minnestavlor som finns vid Blue Hole över de som försökt passera gränser och inte överlevt. På en del tavlor framgick det klart att kvarlevorna finns kvar djupt nere i djupet.

Konstverk
Nya konstverk varje kväll. Han som gjorde dem blev jätteglad när jag ville ta bilder på dem. Det kanske kändes som en uppskattning av det jobb som nedlagts? Han kom fram och arrangerade dem såsom han ville att de skulle plåtas.

Tårtor
Efterrätter á la masse.

Kakor
Mera efterrätter.

Puddingar

Mera mera....

Beduingrotta
Ingång till en beduingrotta i öknen.

Kryddor
Mycket kryddor. Det blå är indigo. Det kan man tydligen tvätta vittvätt med. En tesked i maskinen och vittvätten blir skinande ren.

Ökenrace
Sandig paus. Att åka 4-hjuling i öknen var en höjdare som verkligen lät barnasinnet komma fram.

Öknen
Sinai-öknen består mest av sand och berg. Bilden tagen från en jeep. Men det ska finnas mycket rika fyndigheter av olja och guld hörde jag. Ta bensin som kostar c.a en krona och femtio öre och produceras i landet, långt ifrån våra bensinpriser.

Toa
Arabisk toalett. Jag har varit på sådana här i Marocko och andra länder, men de har varit betydligt renare, porslinet var i alla fall vitt då.

Det spikas och står i
Många nya hotelll byggs.

Spökhotell
Många färdigställs aldrig. Detta spökhotell var till synes helt klart, men pengarna måste ha tagit slut och det bara står och förfaller.

Oas
Oasen, en bild jag inte fick se, utom på flaska. En oas i öknen, det skulle vara något att se.

Ödlor
Det rasslade på väggarna, men jag tycker de är söta. Mindre söt var kackerlackan jag såg utomhus en kväll vid hotellet.

Hemfärd
Allt har sitt slut, packning för hemfärd.

¨
Några fiskar fastnade på filmen. Bilderna tagna när jag snorklade vid hotellets brygga ut över korallreven. Där man hoppade ner sedan var det bråddjupt, inget för barn med andra ord.

Fiskar

Fiskar