ICQ är bra men kan missbrukas. Men det finns några sätt för dig att dels skydda dig samt förhindra *objudna gäster* om så önskas. När du anmäler dig får du fylla i kontaktinformation. Välj att fylla i bara det nödvändigaste. Du behöver inte ange ålder och adress m.m.

Information om användaren

Får du anrop från en *objuden gäst* så kan du lägga den på Ignore List via ett högerklick i listan på namnet/numret. Välj Move to Ignore List och du är ett bekymmer ur vägen.

Välja bort andra användare

Du kan även skydda dig från att ens få *objudna gäster*. Du når denna dialogruta via att klicka på knappen längst ned till vänster, ICQ, och välja Security & Privacy. Sedan kan du här ange om du bara vill ha kontakt med dem på DIN kontaktlista och/eller blockera anrop via mirabilis sidor, http://mirabilis.com.

Inställningar

Som du ser ovan så bjuder jag inte in någon på Löfbergs Lila :). Jag har bockat i att ingen ska kunna lägga mig på DERAS kontaktlista om jag inte medger detta. Det finns andra inställningar i ICQ, du kan bl.a surfa i Invisible-läge dvs ingen ser att du är uppe, via knappen längst ned till höger och aktivera Privacy & Invisible. Du kan ge Away meddelande åt EN specifik person osv.

Skriv ut!